Oavsett mässa eller arrangemangAllt bakas av våra egna konditorer

På Stockholmsmässan samlas årligen över en miljon nyfikna besökare i jakt på ny inspiration och kunskap. Trädgårdsfrälsta och hälsoentusiaster, antiksamlare och designers, småbarnsföräldrar och foodies, byggare och mc-passionerade, seglare, äventyrare och, förstås, alla vi bak- och chokladtokiga. Mässrestauranger är ett familjeföretag i tredje generationen där kreativitet och kärlek till god mat står i absolut fokus. På Stockholmsmässan är vi stolta över att erbjuda hembakade kakor till alla våra besökare. Och vi låter det spännande mässåret inspirera våra skapelser! I “Från Antik till Vildmark: Bakverk för alla tillfällen” presenterar vi 46 härliga recept, bakverk för bokstavligen alla tillfällen.

“Genom att erbjuda hembakat på en mässanläggning med över en miljon besökare per år hoppas vi överraska våra gäster och vår ambition är att ständigt anpassa vårt utbud efter Stockholmsmässans spännande kalender. Så föddes idén till vår egen bakbok. Mycket nöje!”
Maria Stridh, VD

I boken finns flera av Mässrestaurangers storsäljare som många gäster frågar efter recepten på, som exempelvis Stockholmsmässans egen ”Energy Bar” müslikaka (till höger). Till några av bakverken har vi även använt honung från bikuporna på Stockholmsmässans tak, samt gluten- och laktosfria alternativ. Dessutom delar konditorerna Annelie Mathier och Veronica Erkkilä Wåhlberg med sig av sina bästa tips om redskap och råvaror till skafferi och frys.

Det är fotograf Magnus Skoglöf som står för de inspirerande kak- och bakbilderna. Magnus är en av Sveriges främsta fotografer inom gastronomi och har tidigare fotograferat kokböcker för bl.a. Mathias Dahlgren, Fredrik Eriksson och Daniel Räms.

Bakboken finns till försäljning i Mässrestaurangers caféer och restauranger samt i Stockholmsmässans Turistshop, pris 149 kr. Du kan också maila oss för beställning >>

Mässrestaurangers ”Energy Bar” müslikaka (15 st)

200 g smält smör
105 g havregryn
60 g vetemjöl
4 g bikarbonat
60 g rågsikt
90 g råsocker
55 g russin
60 g hackad torkad aprikos
55 g grovhackade nötter

En härlig kaka som verkligen ger en extra dos energi! Blanda alla ingredienser med det smälta avsvalnade smöret. Rulla degen till en längd, 35-40 cm lång och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kaklängden i 180°, ca 10-15 minuter. Låt kaklängden svalna (den kan gärna ligga i kyl eller frys en stund) innan man skär längden i snygga snittar, gärna som sneda kakor.

Energy-Bar-620x800

Våra systerföretag

  • Stadshus restaurangerStadshus restauranger
  • StadshuskällarenStadshuskällaren
  • TeaterbarenTeaterbaren
  • Engsholms slottEngsholms slott
  • Ragnars skafferiRagnars skafferi

Mässrestauranger AB Mässvägen 1 125 30 Älvsjö 08-727 72 00 info@massrestauranger.se

Mässrestauranger i Malmö AB Hyllie Boulevard 2 215 32 Malmö 040-642 10 00 info@malmomr.se