Tre generationer restauratörerVi vilar tryggt på vår historia

Mässrestauranger har en bakgrundshistoria som är unik i sitt slag.

År 1962 startade Åke Johansson en självservering och en ölbar i gamla S:t Eriksmässan vid Storängsbotten i Stockholm. Innan dess hade han en lång och gedigen karriär bakom sig där han bl. a arbetat på Ritz i Paris för att sedan jobba många år på Riche, Teatergrillen, Stallmästaregården samt även driva Rådhusrestaurangen på Kungsholmen.

Åkes största engagemang låg i att betona vikten av uppmärksamhet och lyhördhet inför gästen. Inget besvär var för stort för att göra gästen nöjd. Andra viktiga kärnvärden var sparsamheten- att inte låta något förfaras, samt en tydlig affärsmässighet. Att tjäna pengar har varit förutsättningen för den utveckling som sedan följde.

”Det viktigaste är att lyssna på gästen och att uppfylla önskemålen, och att man gör det snabbt. Det är inte att skaffa fram maten, utan att man gör det uppmärksamt. Det är en fråga om att kunna se och förstå vad som händer runt gästen” Åke Johansson

1968 kom Peter Lippich in i företaget och tillsammans med Åke började de bygga Mässrestauranger. Det började i ett enkelt kök med många gäster, ibland upp till 900 om dagen i ett utrymme med 300 sittplatser. En av de stora utmaningarna var att få ihop personal och hålla i all logistik. Här lades grunden till hur man på bästa sätt organiserar stora beställningar, gör inköp, hyr in personal, lagar och serverar mat till ibland flera tusen gäster.

Flytt till Stockholmsmässan i Älvsjö
I slutet av 60-talet planerade Stockholms Stad ett nytt mässområde – Stockholmsmässan. Mässrestauranger kom in på ett tidigt stadium. Den nya restaurangen S:t Erik planerades för 700 gäster och blev med ny modern köksteknik anpassad för stora beställningar. Utöver det drevs ett café, en kiosk och en pub.

Utveckling och expansion
2012 tog företaget steget utanför Stockholm och blev restauratör för Nya MalmöMässan. Vi startade Mässrestauranger i Malmö som driver två permanenta restauranger på Malmömässan, Cloud och Forest. Även där bygger vi upp extracaféer inför arrangemangi mässhallarna och har en fantastisk festvåning med stor kapacitet.

Nya mål och utmaningar
Idag ägs och drivs företagen av systrarna Maria Stridh och Kerstin Johansson samt modern Karin Johansson. VD är Maria Stridh som är tredje generationen i restaurangbranschen.